tomáš hauser

tomáš hauser
JÍDELNÍ MENU
Tomáš Hauser se narodil pro kuchyni. K vaření ho to táhlo odmalička a bylo jasné, že jednou půjde ve stopách svého táty – kuchaře. Po studiu na hotelové škole se ve svých pouhých 19 letech pustil do odvážného snu a otevřel si vlastní penzion. Místo zahraničních stáží a michelinských linek si zvolil vlastní cestu – přímou, poctivou a pořádně ambiciózní.
Dnes už osmým rokem vede kuchyni v Penzionu Zikmundov ve Starých Hutích. A že to dělá dobře, potvrzuje i prestižní ocenění dvou čepic od Gault&Millau v roce 2024. Tomáš se ale nezastavuje – jeho cílem je jednoho dne získat i michelinské uznání. A když o tom mluví, není to jen sen. Je to cíl, ke kterému kráčí s pokorou, ale i pořádným zápalem.
V jeho kuchyni hraje prim česká klasika v moderním kabátě, barevnost, lokální suroviny a chuťové kontrasty. A když přijde na grilování? Tam je Tomáš ve svém živlu. Ať už jde o steak, mořské plody nebo zeleninu – oheň a dým dávají jídlu ten správný vibe, který si užívá on i hosté.
Říká, že bude vařit tak dlouho, dokud jeho jídlo bude bavit lidi. A zatím to vypadá, že ho čeká pořádně dlouhá kariéra.