jan punčochář

Jan Punčochář

jan punčochář

jídelní menu

Jan Punčochář začínal sám vařit už od svých sedmi let, takže sny o dráze popeláře, či kosmonauta jej minuly, spíš se viděl v rondonu a kuchařské čepici. Vyučil se v hotelu Ambassador a hned po škole pracoval ve vyhlášených pražských restauracích Rybí trh, International Zlatá Praha nebo Zátiší group.

Jako většina špičkových kuchařů se rozhodl vycestovat do zahraničí, kde se, jak sám říká, znovu vyučil.  Díky kreativní duši a šikovným rukám se dostal na stáže do michelinských restaurací Hangar 7 a Tim Raue. Následoval slavný švýcarský podnik Haberlis Schutzenhaus a další. V předních rakouských, německých a švýcarských restauracích postupně získával spoustu cenných zkušeností a po návratu do Česka se stal šéfkuchařem a spolumajitelem restaurace Le terroir. Zde také získal michelinské ocenění Bib Gourmand.

Nyní je šéfkuchařem restaurace U Matěje, kde můžete ochutnat jeho specifickou a nezaměnitelnou kuchyni i vy.

Třikrát obdržel ocenění Zlatý kuchař, což je hodnocení nezávislých novinářů, a nikoliv kuchařů nebo manažerů stravovacích podniků a jako takové je velmi ceněné.

Fotogalerie

Dokonalý koncert rozehrál v naší kuchyni Jan Punčochář se svým kolegou. Je vidět, že pod jeho taktovkou vše ladí do posledního detailu.

sledujte nás na instagramu

Instagram has returned invalid data.