fabio giacopelli

fabio giacopelli
JÍDELNÍ MENU
Fabio Giacopelli pochází z Itálie a jeho kuchařská cesta je stejně pestrá jako jeho životopis. Po čtyřech letech vedení restaurace v provincii Janov se vydal na moře – doslova. Pět let strávil na výletních lodích Costa Crociere, kde začínal jako technický ředitel zábavního programu a později působil jako šéfkuchař celé lodě, včetně slavnostního uvedení lodi Costa Deliziosa do provozu.
Své kulinářské vzdělání získal na prestižní škole ALMA – Mezinárodní škole italské kuchyně, kde dnes působí i jako vyučující kuchař. Jeho zkušenosti zahrnují práci v michelinských podnicích jako Il Cantuccio v Albaville nebo Chapter One v Dublinu, a vařil také v několika špičkových francouzských restauracích.
Po návratu do Itálie se kromě výuky věnuje i poradenství – spolupracuje s firmou Alba Trading, která distribuuje kvalitní italské suroviny do celé severní Evropy. Kromě toho radí restauracím (např. známému podniku Da Vittorio v Bergamu) a supermarketům v oblasti zpracování a uchovávání potravin.
Fabio je kuchař s mezinárodním přesahem, který ctí kvalitu, preciznost a italský temperament. Ať už vaří na pevnině, nebo na moři, jeho jídlo má vždy duši.